Deltag i vores arrangementer

Få en fed oplevelse samtidig med at du støtter udsatte og sygdomsramte børn

Cool Days

Vi giver børnene oplevelser og stemmer

Cool Days er et nyt projekt som tager afsæt i hyggelige og intime koncerter for anbragte børn. Ideen om at give de unge en tiltrængt kulturel oplevelse, og en mulighed for at møde og være sammen med andre anbragte i samme situation, er opstået hos journalist og plejemor Jette Hill Ludvigsen. Projektet bliver en realitet med støtte fra Spar Nord Fonden og CoolUnite Fonden.
Formålet med Cool Days projektet er to-delt:

  1. At give anbragte børn en kulturel og fællesskabsgivende oplevelse.
  2. At vi med koncerterne genererer et afsæt til at skabe fokus og vigtige samtaler i presse og medier om de problemstillinger, der er for anbragte børn og unge.

Motivationen for at skabe Cool Days er, ønsket om at gøre en forskel for anbragte børn. Børn som ofte har et svært børneliv, der er præget af svigt.
Koncertdagene er skabt til og for anbragte børn, for at give dem deres helt egen dag med et kulturelt fælleskab, som de ikke oplever særligt ofte. Derudover er målet at skabe vigtige samtaler i presse og medier om anbragte børns vilkår, samt sætte fokus på deres plejeforældre, hvis stemmer man sjældent hører. Der er flere end 14.000 anbragte børn og unge i Danmark, og både tallet, og behovet for plejefamilier er stigende. Håbet er at Cool Days koncerterne kan skabe momentum, så flere gode familier får lyst til at melde sig som plejefamilie. Cool Days skal være en minderig begivenhed med et positivt fælleskab, der samtidig agerer talerør for anbragte børn. Håbet er, at projektet, kan være en ”gateway” til at fortælle børnenes historie, og at give de anbragte børn og unge en følelse af at blive mødt med forståelse og opbakning. Drømmen er at tænde lys og håb i børnenes øjne og skabe grobund for et fælleskab, hvor de oplever at de bliver respekteret og taget alvorligt, og mærker at de ikke er alene.
Ambitionen er at Cool Days skal blive til en årlig tilbagevendende begivenhed, som også på sigt bliver landsdækkende. 

 

Følg CoolUnite på de sociale medier

#Coolunite