Lukashuset 

Når børn og unge får en livstruende sygdom, bliver hele familien ramt. I Lukashuset er det derfor både det syge barn, forældre og søskende, der tilbydes lindring og aflastning.

Der findes ikke en værre tanke end børn, der bliver ramt af livstruende sygdomme. Det er en situation, der for de fleste er svært at forestille sig, men desværre virkeligheden for omkring 300 familier hvert år.

I Lukashuset tilbydes en palliativ indsats til børn og unge med livstruende sygdom og deres familier. Indlæggelse tilbydes under hele sygdomsforløbet afhængigt af den enkelte families behov. Pleje, omsorg og lindrende behandling varetages i et tværfagligt samarbejde af overlæger, sygeplejersker, fysioterapeut, psykolog, socialrådgiver og præst. Hertil kommer hospitalsklovn, musiker og frivillige.

Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til hele familien, og hvor livskvalitet for hele familien er i fokus. Der er fokus på barnet bag diagnosen og der holdes øje for, hvad der er vigtigt her og nu. Ophold er gratis. Lukashuset modtager patienter fra hele landet.

CoolUnite er stolte af at vi har kunne støtte Lukashuset med flere større donationer. Blandt andet har vi i 2021 støttet med en donation til en familiepsykolog, der skal tale med de syge børn og familierne, for at hjælpe dem igennem en ekstremt svær tid.

Læs mere om Luksahuset her.