CoolUnite modtager støtte fra Drop N Shop

Drop N Shop er en online virksomhed, der tilbyder at købe din brugte mobil. Virksomheden sælger din brugte mobil videre på det internationale marked, således at grejet bliver genbrugt. Hvis ikke mobilen kan sælges, som den er, skilles den ad, så udvalgte dele kan genbruges.

Torben Krogh, der ejer Dropnshop.dk, kontaktede CoolUnite, da han havde fået en god idé til, hvordan han kunne indsamle penge, der skal gå til at hjælpe børn i nød. Drop N Shop tilbyder deres kunder at donere penge til et godt formål ved check-out.

Og du kan gøre det samme. Vil du have en donationsknap på dit website ved check-out, er du mere end velkommen til at kontakte vores Chief of Charity, Kathrine igennem vores kontaktformular.

Har du en god ide til, hvordan vi kan samarbejde om at indsamle penge? Så send Kathrine en mail igennem vores kontaktformular. Sammen kan vi finde en måde at samarbejde på, så vi kan hjælpe endnu flere børn i nød.

Besøg Drop N Shop her og læg en donation til CoolUnite: www.dropnshop.dk

CoolUnite støtter Lukashuset igen – Danmarks eneste hospice til børn og unge

Børn og unge med en livstruende sygdom har ret til samme lindrende og aflastende tilbud som voksne med livtruende en sygdom. Derfor støtter CoolUnite Lukashuset med DKK 100.000

I Lukashuset kan børn og unge med livstruende sygdom blive indlagt sammen med deres familier. En stor del af de indlagte børn har lange sygdomsforløb og mange indlæggelser på børneafdelinger bag sig. I Lukashuset tages der hånd om fysiske symptomer som smerte, kramper, åndedrætsproblemer, men også familiens samlede situation. Når et barn får en livstruende sygdom, er det hele familien, der bliver ramt. Derfor er der tale om en helhedsindsats, der har til formål at lindre det syge barn såvel som forældre og søskende og at øge livskvaliteten for hele familien.
Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til, at familien kan bo og leve sammen samtidig med, at der er det nødvendige og sundhedsfaglige personale og udstyr.

Sankt Lukas Stiftelsen har for egen regning og risiko åbnet Danmarks første hospice for børn og unge. Heldigvis har mange heriblandt CoolUnite støttet de første års drift, så drømmen kunne realiseres. Fra 2019 får Lukashuset offentlig finansiering. I mellemtiden er vi hos CoolUnite enormt stolte af at være i stand til at kunne række hånden ud, hvor det behøves allermest

Støt Lukashuset på MobilePay: 82 296
Læs mere: http://sanktlukas.dk/bornehospice/

CoolUnite donerer 50.000,- til BørneTelefonen

En anonym linje til børn og unge, der er blevet udsat for grusomme svigt eller blot mangler en beroligende stemme i den anden ende af røret.

BørneTelefonen havde i 2017 202.500 henvendelser fra børn og unge, der havde brug for at tale med en voksen. Grundet manglende ressourcer var det desværre kun muligt at besvare 83.111 af disse. Hvilke spørgsmål og råb om hjælp stod tilbage?
BørneTelefonens målsætning er, at alle opkald bliver besvaret. Derfor har CoolUnite valgt at række hånden ud. Der er brug for nye initiativer, flere rådgivere og de nyeste, tekniske løsninger for at indfri denne målsætning, og det er netop, hvad donationen fra CoolUnite går til — så vi sammen sørger for, at alle skrøbelige børn og opkald bliver taget hånd om

Børn og unge ringer ind med problemer såsom kærestesorger, vold, mobning, seksuelle krænkelser og andre ting, som de ikke tør fortælle andre. BørneTelefonen er altså et enormt vigtigt intiativ og en støttefod, når det behøves. Vi hos CoolUnite håber og tror på, at donationen vil hjælpe endnu flere i en hård tid.

Læs mere om BørneTelefonen her
Bliv frivillig her

CoolUnite donerer 50.000,- til Ønskeland

Ønskeland er en non-profit organisation, der arrangerer forløb og ophold for sårbare børn og unge. Nu er der penge til endnu en lejr.

Hvert år danner Ønskeland trygge rammer for sårbare børn med rod i deres grundlæggende værdier: Sund kost, bevægelse, mental styrketræning og oplevelser i naturen. Ønskelejren er placeret i de naturskønne områder i Brovst, der bliver afholdt 3 gange årligt, og hvor de frivillige ildsjæle og tovholdere skaber leg, bevægelse og fællesskab for børnene.

Gennem leg og læring inspireres alle til at finde modet til fysisk aktivitet. Dette kan gøres i Ønskelands svømmehal, træningscenter, hockeybane, multibane, beachvolleybane og den fantastiske omkringliggende natur, der omfavner faciliteterne. Her bliver alle børn inddraget, og der er plads til den enkelte i fællesskabet.

Ønskelejren agerer som et frirum for børnene, hvor de bliver mødt af omsorg, kærlighed og nye venskaber. Med donationen fra CoolUnite har Ønskeland nu mulighed for at gennemføre endnu en lejr og dermed give 40 børn gode oplevelser med i bagagen.

Vi er enormt beæret over at kunne være medspiller til dette fantastiske arrangement, og der skal lyde et kæmpe tak til alle frivillige på Ønskeland. Læs mere om Ønskeland her — oenskeland.dk

CoolUnite giver håndsræk- ning til børnegruppe i Aalborg

Udsatte børn i Aalborg mødes et par gange om måneden i trygge og uformelle rammer. En donation fra CoolUnite er med til at løfte dette.

At være pårørende til en syg far eller mor er altid en svær oplevelse for et barn. Hverdagen bliver vendt op og ned, og mange børn oplever usikkerhed, frygt og ansvarspålæggelse. Studier viser, at et sygdomsforløb hos en forælder kan få de pårørende børn til at præstere på et lavere fagligt niveau, få højere skolefravær og fremkalde stress og bekymringer, der i værste fald kan give børnene kroniske ar på psyken.

En anden problematik i denne hårde tid er, at forældrene ofte har svært ved at tale om sygdom og børnenes frygt grundet mangel på overskud eller for at skåne barnet. Desværre har det ofte den modsatte effekt. 

Det gør Gitte og Lene fra Familiegruppe Nord heldigvis noget ved, og CoolUnite hjælper naturligvis til.

Børnegruppen mødes altid lige efter skole, hvor de bliver mødt af omsorg og forståelse. Mens der indtages sunde snacks, tager de ‘runden’, hvor der bliver snakket om, hvad der er sket siden sidst. Her bliver ‘følelsesterningen’ blandt andet kastet og lander på en følelse, der så skal beskrives af barnet, og hvornår de sidst har oplevet den. Der bliver også tegnet diagrammer, hvor positive ting ved den syge forælder bliver illustreret, og børnene snakker og tegner om deres store drømme og ønsker.

Alt i alt er det et fantastisk frirum for børnene, der uden tvivl oplever, at de ikke er alene i den svære tid.

Der skal lyde et stort tak til Lene og Gitte for deres arbejde. Af hjertet – tak.

CoolUnite donerer 15.000 kr. til børn med særlige behov

Donationen går til en netværksgruppe fra Aalborg-området, der flere gange om året arrangerer ture for børn med særlige behov 

Ønskeland, der er et trygt og meditativt resort, dannede rammerne, da 70 forventningsfulde børn og deres familier fik et lille afbræk i hverdagen. Her blev der gået ture i det naturskønne område, hvor netværksgruppen havde arrangeret team-building med bl.a. klatreudfordringer i træerne — med hjælp fra instruktør, selvfølgelig. Dagen stod også på afslapning i Ønskelands faciliteter med pool, spa og sanserum.

Hele dagen var det børnene, der var i fokus, og der var blevet opstillet sjove lege, bordtennis, airhockey og meget andet, der udfordrede børnene kreativt, mens de havde det sjovt, men denne dag var også en mulighed for de voksne, der mødtes i rolige omgivelser og skabte nye relationer med andre, der står i samme situation.

Denne dag er 100% sponsoreret af fonde for at gøre det omkostningsfrit for familier med børn, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed. Det vil CoolUnite naturligvis hjælpe med.

CoolUnite giver et frisk pust til udsatte familier

En solskinshistorie i efteråret. Familiecenter Viborg modtager en donation på 15.000 kroner, der ubeskåret går til at give udsatte familier et pusterum i naturen.

I Viborg kommune finder du et varmt og trygt hus for familier, der af den ene eller anden grund har modstand i livet. Familiecenter Viborg er et solidt fundament, hvor mennesker bliver mødt med respekt, forståelse og accept.

Med donationen fra CoolUnite bliver der nu etableret et naturprojekt med start i efteråret, 2018, hvor der vil der blive skabt trygge rammer for både voksne og børn. Ambitionen er at give positive oplevelser i form af sjove aktiviteter såsom stafetløb, skydning, orienteringsløb, mindfulness og andre aktiviteter, der vil styrke sammenholdet og give opløftende øjeblikke i det naturskønne område, der omringer Søndermølle, egnens ældste kornmølle. Under hele forløbet vil familierne få selskab af kompetente familiebehandlere og mindfulness-instruktører, der sammen vil løfte dagen til noget helt specielt.

Vi hos CoolUnite ønsker, at efteråret skal omfavnes af alle. Derfor har vi valgt at støtte op om dette naturprojekt, der forhåbentlig vil give et lille afbræk i tung hverdag.

CoolUnite donerer 200.000 kr. til Børnehus Nord

CoolUnite har øremærket 200.000 kroner, der ubeskåret går til en professionel og skånsom indsats overfor børn i sager om overgreb. 

Overgreb mod børn har flere facetter. Det kan være fysisk, psykisk eller seksuelt, og det må aldrig finde sted. Aldrig. Børn skal beskyttes, og der skal så tidligt som muligt reageres på mistanke eller viden om, hvis et barn er udsat for vold eller seksuelle overgreb. Netop derfor har CoolUnite meldt sig ind i kampen i samarbejde med Børnehus Nord.

Hvis der hersker mistanke eller viden om, at et barn har været udsat for overgreb og politiet eller sundhedsvæsenet bliver involveret, skal en kommune altid benytte et børnehus som led i undersøgelsen. I Nordjylland er det Børnehus Nord; et nådesløst team, der slår ned på forbrydelserne i samarbejde med myndighederne, men også et børnevenligt sted, hvor børnene bliver hjulpet videre på den mest skånsomme og mest kvalificeret måde muligt.

Donationen fra CoolUnite vil bl.a. gå til at efteruddanne psykologer og socialrådgivere hos Børnehus Nord. Ledelsen har ydermere længe haft et brændende ønske om at uddanne hele personalet i krisestøtte og -håndtering. Særligt en uddannelse i kropslig tilgang til traumebehandling, der anbefales af WHO til behandling af PTSD. Denne uddannelse rummer en overbygning, der retter sig særligt mod børn.

Alt dette kan nu lade sig gøre gennem donationen fra CoolUnite, og vi er enormt stolte af at være med i kampen mod sager, der ret beset er lidt vigtigere end mange andre.

Læs mere om Børnehus Nord — boernehus-nord.dk

Mester K kom med gaver og show til ferielejr for udsatte familier

Røde Kors og ISS holdte ferielejr i Hillerød for 116 forældre, børn og frivillige deltagere. Feriegæsterne bestod af familier, der af forskellige årsager er i en sårbar situration. Det kan skyldes dårlig økonomi, fysiske eller psykiske sundhedsproblemer, manglende socialt netværk eller andet.

”Alle børn har brug for ferieoplevelser. Her får de et pusterum fra hverdagen og oplever samtidig et fællesskab, som rækker langt ud over ferielejren.”, siger Lene Krogh, Vicegeneralsekretær i Røde Kors.

CoolUnite bidrog til underholdningen, hvilket Mester K stod for. Han underholdte med show og efterfølgende ballondyr til alle børn. Efter showet blev Mester K på lejeren i flere timer, for at snakke med børnene. Hvilket for børnene var med til at skabe et pusterum fra hverdagen. Jørgen Engbjerg fortæller: “Mester K udgjorde en stor forskel for de børn og familier, som ikke har mulighed for glæde deres børn med ferie, legetøj og fantastisk underholdning.”

Du kan læse mere om ferielejeren her: ISS

Projekt Stærk

WeCareDKs Projekt livskvalitet – for socialt udsatte unge. 

WeCareDk har arbejdet på et forløb, for socialt udsatte unge der vil omhandle fysisk aktivitet, viden om kost, og herigennem skabe bedre livskvalitet for disse unge mennesker. Fokusset vil ligge på sammenhold, sjove oplevelser gennem fysisk aktivitet og læring omkring hvad kost kan gøre for deres liv, ikke kun nu – men også på sigt.

WeCareDk har lavet dette forløb i samarbejde med kompetente pædagogiske fagfolk, som har mange års erfaring med målgruppen socialt udsatte, for at skabe de mest essentielle forudsætninger for at ”fange” de unges interesse. Derefter har WeCareDk allieret sig med Torben Keller, tidligere prof. bokser og personlig træner fra institut of amsterdam, for at lave et fysisk forløb der både er sjovt, udviklende, men hvor også alle kan være med. Projektet handler om, at give socialt udsatte unge de bedste forudsætninger for, at præge deres liv i en positiv retning. Projektet omhandler ganske rigtigt fysisk aktiviteter og kost – men derudover også en række andre socialpædagogiske elementer der er vigtige for deres livskvalitet.

Forløbet vil strække sig over 8 uger / 2 måneder. Herunder vil der være 2 ugentlige træninger med de unge. Èn træning indenfor i de nye træningslokaler hos CrossFit North 579 i aalborg, og én træning der vil forgå udendørs på forskellige lokationer i Aalborg. Forløbet er doneret af CoolUnite – derfor er deltagelsen for de 16 unge mennesker GRATIS.

WeCare har erfaret gennem flere års arbejde med målgruppen, at succesoplevelser og selve dét at få brugt sin krop og få et fællesskab om en form for aktivitet, kan skabe en enorm positiv forandring i de unges liv – endda redde liv. De danner rammerne for, at kunne skabe et forløb hvor de unge kan blive anerkendt og få succesoplevelser for dét de laver, og den hjælpsomhed de giver hinanden.

Kontakt WeCare på lasse@wecaredk.dk eller tlf 81618801 for mere info. Eller læs mere om WeCare på deres hjemmeside:
www.wecaredk.dk

 

 

Daniel stopper hos CoolUnite

CoolUnite meddeler at Daniel har valgt at søge nye udfordringer, dog vil han stadig være repræsenteret i børnefonden som ambassadør. Daniel udtaler følgende: 

”Efter megen overvejelse har jeg valgt at opsige min stilling som Chief of Charity for CoolUnite Fonden. Jeg er beæret over, at have fået mulighed for at være med til starte fonden op, og være med i den spændende og lærerige proces, der forekommer ved stiftelsen af en fond. Der er meget, som jeg kan tage med mig videre, og jeg har fået mulighed for at arbejde med mange dygtige mennesker.

Formålet og intentionen med opbygningen af CoolUnite Fonden og dens arbejde, hvor der fondes midler til sager med udsatte børn og unge er stadig noget, der ligger mit hjerte nært. Derfor vil jeg tiltræde som ambassadør for CoolUnite Fonden, og gøre mit for, at der kommer fokus på de børn og unge, der har behov for støtte.

Min opsigelse kommer i forbindelse med, at jeg har besluttet at flytte tilbage til København.  Af den grund ville det ikke være muligt for mig, at udfylde og varetage min post i CoolUnite Fonden på en retmæssig og fyldestgørende måde, hvilket jeg personlig ikke ville kunne stå inde for. Derfor finder jeg det naturligt, at stafetten gives videre.

Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til min barndomsby efter 10 år i Aalborg og 3 år i udlandet som håndboldspiller, hvor jeg har været væk fra min familie. På nuværende tidspunkt er det ikke fastlagt, hvad jeg skal arbejde med i København eller hvilken vej min karriere skal gå, men jeg ved, at det er det rigtige for mig at flytte tilbage. Jeg ser frem til at finde ud af, hvilke muligheder der byder sig fremover, og jeg glæder mig til nye professionelle udfordringer.”

Vi hos CoolUnite ønsker Daniel held og lykke fremover og er glade for at han stadig vil være en del af fonden.

Daniel og CoolUnite spreder påskeglæde

I en hård hverdag gør selv de helt små ting en enorm forskel. Lige før påske besøgte Daniel børnekræftafdelingen på Aalborg Sygehus. Her mødte han blandt andet Oscar, Vilma, Marius og Christian, og Daniel havde taget gaver med. I samarbejde med LEGO kunne CoolUnite donerer 40  påskeæg-figurer, der var med til at bringe et kæmpe smil på læberne hos de små patienter.

Daniel og CoolUnite bruger en masse krudt på at sikre, at børnene ved, de ikke er alene. Selv med små forskelle som disse, der forhåbentligt bringer lidt forår ind i tilværelsen.

Daniel overrasker en helt speciel pige

I slutningen af januar afholde, stifterne af CoolUnite, Coolshop en omfattende konkurrence på Facebook, hvor to heldige veninder kunne vinde en fortryllende spa-ophold på Hotel Vejlefjord. I denne konkurrence deltog Amalie, en fantastisk 18-årig pige, der til daglig kæmper en brav og uretfærdig kamp på børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus.

Vinderen til denne konkurrence blev trukket af Coolshop, men da Daniel Svensson, vores Chief of Charity, læste med, da Amalie indsendte sin omsorgsfulde deltagelse, blev vi simpelthen så rørte og lynhurtigt enige om, at præmien skulle matches, og vi valgte derfor at donere et spa-ophold til Amalie og hendes bonusmor Annemette. 

CoolUnite tog herefter ud og besøgte børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus i Aarhus, hvor vi mødte et af de sejeste mennesker i verden, Amalie. Hun er ét af de mest smilende mennesker, vi længe har mødt. Fuld af glød og nærvær tog hun i mod os, og vi havde en lang og hyggelig snak. 

Amalie er en person, der — selv i hårde tider — sjældent tænker på sig selv. Hun er en enorm støtte for andre patienter på afdelingen og et forbillede for mange af de yngre. Denne uselviskhed skinnede også igennem, da Amalie smed sit lod i Coolshops konkurrence og valgte at deltage for at give sin bonusmor et kærkomment afbræk fra dagligdagen. 

Tak for din historie og dit store smil, Amalie. Vi ønsker dig og din familie det bedste.

CoolUnite donerer legetøj til udsatte børn

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Ballonen er 2 børnegrupper i aldrene 8-11 år og 12-14 år. Børnene er vokset op med en eller begge forældre med et alkoholproblem, og vi hjælper dem med at bryde tabu og tale om det. Desuden at spejle sig i andre børn med de samme problemer, at finde ud af, at de ikke er alene. Vi laver forskellige ting, taler, græder, griner, leger en del og bruger forskellige redskaber for at komme videre i børnenes liv. Grupperne er forankret i sundhedstjenesten, Frederikshavn Kommune” – Jette Gram, Sundhedsplejeske, Frederikshavn Kommune.

CoolUnite donerer 300.000 kr. til Danmarks første hospice til børn og unge

Børn og unge med en livstruende sygdom har ret til samme lindrende og aflastende tilbud som voksne med livtruende en sygdom. Derfor har Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup i 2015 åbnet Lukashuset.

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Lukashuset er Danmarks første og eneste hospicetilbud til børn og unge. I Lukashuset kan børn og unge med livstruende sygdom blive indlagt sammen med deres familier.

En stor del af de indlagte børn har lange sygdomsforløb og mange indlæggelser på børneafdelinger bag sig. I Lukashuset tages hånd om fysiske symptomer, som smerte, kramper, åndedrætsproblemer, men også om familiens samlede situation. Når et barn får en livstruende sygdom, er det hele familien, der bliver ramt. Derfor er der tale om en helhedsindsats, som har til formål at lindre det syge barn såvel som forældre og søskende og at øge livskvaliteten for hele familien. Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til at familien kan bo og leve sammen, samtidig med at der er det nødvendige sundhedsfaglige personale og udstyr.

Personalegruppen er tværfaglig sammensat af overlæger med speciale i hhv. børnesygdomme og lindring, sygeplejersker, fysioterapeut, præst, psykolog, pædagog og socialrådgiver. Hertil kommer en musiker, klovn og alle de frivillige.

Sankt Lukas Stiftelsen er en over 100 år gammel diakonissestiftelse, der altid har haft det som mål at hjælpe mennesker i udsatte situationer. I midten af sidste århundrede var der over 300 diakonisser, som boede på Stiftelsen og arbejdede på eksempelvis Stiftelsens hospital, sygeplejeskole eller børnehave. I dag er antallet af diakonisser dog meget begrænset- Tiderne har ændret sig, og det er ikke længere en vej ret mange vælger. Men Sankt Lukas Stiftelsen lever videre og drives på samme værdiggrundlag – at hjælpe mennesker i udsatte situationer. I 1992 åbnede Sankt Lukas Stiftelsen Danmarks første hospice for voksne, i 1997 et udgående team til døende i eget hjem og i 2015 Danmarks første hospicetilbud til børn og unge. Lukashuset har endnu ingen offentlige finansiering og drives for fondsmider, gaver, donationer og Stiftelsens egne midler. Vi er derfor taknemmelige for hver en krone, vi modtager, som går direkte til den lindrende indsats til de indlagte familier.

Støt Lukashuset på MobilePay: 24 98 66 66

Læs mere: http://sanktlukas.dk/bornehospice/

CoolUnite donerer 180.000 kr. til Skyggebørn

CoolUnite har øremærket 180.000 kroner, der ubeskåret går til en særlig indsats for børn i sorg.

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Der er – desværre – mange børn og unge, der bliver ramt af den ene eller den anden form for sorg. Dødsfald, skilsmisser eller sygdom -sorgen kan have rod i mange omstændigheder, og ofte sker det, at der opstår en berøringsangst med døden og sorgen. Mange forældre og voksne bliver ramt af afmagt, og mange børn og unge lever ensomt i forældrenes blinde vinkel som resultat af dette, når sorgen skal bearbejdes.

Skyggebørn er en håndsrækning til denne problemstilling.
Den anerkendte psykolog, Jes Dige, der tidligere har arbejdet med sorggrupper for børn i Kræftens Bekæmpelse, er manden bag Skyggebørn. Det var Jes Dige, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark, og her – 25 år senere – er konklusionen klar: Samtalegrupperne virker. Derfor etablerede Jes Dige Skyggebørn, et gratis tilbud til børn i sorg.

CoolUnites donation er ukompliceret og fri for bureaukrati og administrationsomkostninger. Donationen bygger på en respektfuld og anerkendende omsorg for sårbare børn, og at man får taget hånd om børnene, inden problemerne vokser sig for store.

Donationen vil blandt andet gå til samtalegrupper – et fantastisk værktøj der tilbyder en unik mulighed for børn og unge, for at få sat ord på deres sorg og blive rummet og forstået af fællesskabet. Skyggebørn priser sig lykkelige ved, at børnene har det godt og hyggeligt sammen. Derfor starter sorggruppen altid ud med fællesspisning og arrangerer løbende aktiviteter, som weekendture og bowlingaftener. Donationen fra CoolUnite vil også gå til at løfte disse aktiviteter. Skyggebørn og CoolUnite er af samme overbevisning om, at hjælp skal være gratis. Skyggebørns tilbud til børn og unge i sorg er gratis, og derfor er de dybt afhængige af private donationer.

De kan støttes på MobilePay: 53 63 73 36

Læs mere om Skyggebørn her: https://skyggeboern.dk