Jul i Tasiilaq

Et stort læs julegodter er på vej til den Grønlandske by Tasiilaq, så byens mest udsatte børn har mulighed for at få en fantastisk jul.

11. oktober 2019
Vi har tidligere skrevet om byen Tasiilaq, der ligger i det østlige Grønland, 680 km væk fra den nærmeste by Nuuk. Byen har en række problemer udover de sjældne leverancer – de har en stor række sociale problemstillinger, omsorgssvigt og mangel på ressourcer. Grønlands Politi har lige offentliggjort tal, der viser at der de sidste fem år er anmeldt 191 sager om seksualforbrydelser mod børn og unge i Tasiilaq. Det svarer til 40 nye sager hvert år i et område med godt 2000 indbyggere. Og dette er blot de sager, der anmeldes.

Martin Lyngsdal, der er køkkenleder i en kantine i Tasiilaq, arrangerer hvert år juleaften for de børn og familier i Tasiilaq, der ikke selv har råd til at holde jul. Det er vigtigt for ham, at der udelukkende er fokus på børnenes juleaften. I år haltede juleaftenen virkelig, da Martin ikke havde modtaget samme hjælp som tidligere. Derfor er CoolUnite gået sammen med Arctic Group om at hjælpe Martin med hans juleaften.

Vi håber hjælpen kan give børnene et kæmpe smil på læben, og gøre julen i år bliver bare lidt sødere.

Legetøj med skib til Østgrønland

Der kommer kun et skib 4 gange om året til Tasiilaq i Østgrønland. Da Tasiilaq også er socialt udsat og mangler ressourcer, har børnene i byen ikke meget fungerende legetøj.

26. september 2019
Frederik, en dansk pædagogstuderende på praktik i Tasiilaq i Østgrønland kontaktede CoolUnite med et brændende ønske om at hjælpe børnene i byen. Tasiilaq er meget isoleret fra resten af omverdenen, og der kommer kun et skib 4 gange om året med alt fra grøntsager til tøj. Det betyder også, at de varer, der bringes til byen ikke bibringer meget luksus i hverdagen. Derudover er Tasiilaq meget udsat for sociale problemstillinger, omsorgssvigt og manglende ressourcer. Den nærmeste by er Nuuk, der ligger 680 kilometer væk – på den anden side af indlandsisen.

Ligesom de mange børn før dem, nyder børnene i Dr. Ingrids Børnehave alt det legetøj der er, og det har resulteret i, at legetøjet i institutionen er meget slidt, hvis ikke direkte ødelagt. Børnehaven har ikke haft råd til at købe nyt legetøj i mange år, og børnene har typisk heller ikke meget legetøj i hjemmet.

I CoolUnite er vi glade for, at Frederik tog kontakt til os, og vi har doneret en masse legetøj til Dr. Ingrids Børnehave i Tasiilaq, som vi håber børnene kommer til at nyde mange timer med sammen med deres venner og fælles kreativitet.

Belønningsgaver til skolepsykiatrisk døgnafsnit

Desværre er der mange børn, der har brug for psykiatrisk hjælp, og skolepsykiatrisk døgnafsnit arbejder hver dag med disse børn.

25. september 2019
Skolepsykiatrisk døgnafsnit på Aarhus Universitetshospital modtager børn i alderen 7-14 år, der lider af børnepsykiatriske tilstande. Det kan dreje sig om børn med adfærds- og følelsesmæssige forstyrrelser, sociale funktionsforstyrrelser, autismespektrumforstyrrelser, angst, depression og psykoser.

Afsnittet har plads til 8 børn og børnene er i gennemsnit indlagt 2-3 måneder og går, hvis muligt, i en intern skole.

For mange af børnene, er det en kæmpe omvæltning at komme hjemmefra, og det de skal på skolepsykiatrisk døgnafsnit kræver meget af dem. Derfor arbejder børnene blandt andet med belønning som en motiverende faktor, når de skal øve noget der er særligt svært for dem. 

CoolUnite er derfor glad for at kunne donere 16 DVD’er til afsnittets belønningskasse som børnene vælger fra når en særlig svær opgave er overstået. Vi håber gaverne kan være med til at hjælpe børnene i deres udvikling og skabe glæde under deres indlæggelse.

CoolUnite støtter Danmarks eneste børnehospice

For at hjælpe med at skabe de bedste rammer for børn med livstruende sygdomme og deres pårørende, har CoolUnite valgt at støtte Lukashuset med DKK 400.000.

30. august 2019
Der findes ikke en værre tanke end børn, der bliver ramt af livstruende sygdomme. Det er en situation, der for de fleste er svært at forestille sig, men desværre virkeligheden for mange familier.

Hele familien bruger rigtigt mange ressourcer på det syge barn, og hverdagen bliver svær at få til at hænge sammen. Lukashuset tager hånd om fysiske symptomer som smerte, kramper, åndedrætsproblemer, men også om familien. Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til, at familien kan bo og leve sammen i trygge rammer med det nødvendige og sundhedsfaglige personale og udstyr.

CoolUnite har doneret 400.000 kr. til Lukashuset som bl.a. skal hjælpe til med at efteruddanne personalet. Vi er utroligt taknemmelige for Lukashusets fantastiske arbejde, og vi er stolte af at kunne række hånden ud og hjælpe børn med livstruende sygdomme.

CoolUnite støtter Stafet for Livet

Stafet for Livet er et døgn hvor der sættes fokus på kræftsagen. Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet og give håb til dem, der kæmper.

3. september 2019
En person kan gøre en forskel. Det blev Gordy Klatt – en amerikansk læge et levende bevis på, da han i 1985 startede Stafet for Livet. Grundlæggeren døde selv to år efter at have fået diagnosen mavekræft i 2012, men inden hans død stiftede han Stafet for Livet. I dag løbes Stafet for Livet i over 29 lande. I Danmark går de indsamlede beløb til Kræftens Bekæmpelse.

Kræft påvirker alle på et personligt plan – det påvirker alle på tværs af økonomi, nationalitet og alder. CoolUnite har i anledning af Stafet for Livet valgt at donere DKK 3.000 til 9.Y. i Frederikshavns indsamling under Stafet for Livet. Flere fra 9.Y i Frederikshavn har selv haft sygdommen tæt inde på livet, og derfor besluttede de sig for allerede for fire år siden at deltage første gang.

Vi er stolte af at kunne støtte en så inspirerende klasse af elever, der har valgt at tage sagen i egen hånd og hjælpe kræftramte børn og familier.

CoolUnite støtter Team Rynkeby

Efter otte dage i sadlen afsluttede Team Rynkeby i lørdags den årlige cykeltur til Paris. I år deltog rekordmange motionscyklister for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme, og Team Rynkeby Nordjylland cyklede med CoolUnites støtte.

8. juli 2019
Team Rynkeby blev stiftet i 2002, og havde den gang kun 11 motionscykelryttere med. I år deltog 2500 motionscykelryttere fra Nordeuropa. Pengene der bliver samlet ind går ubeskåret til børn kritisk sygdom, og i Danmark går støtten til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Sidste år blev der efter årets tur doneret DKK 70,4 mio. til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme.

Vi glæder os til at se resultatet for i år, og håber støtten kommer til at gavne endnu flere kritisk syge børn og deres familier.

Silas besøger Aalborg Zoo

I foråret besøgte Silas Københavns Zoo sammen med sin mor, Malene. Det var en oplevelse, Silas havde set frem til længe, da han bl.a. skulle opleve de nye pandaer, der er Silas’ yndlingsdyr. Hele oplevelsen blev dog ødelagt af andre børn, der kom med grimme kommentarer.

25. juni 2019
Silas har Crouzons Syndrom, der bl.a. giver misdannelser af ansigtsknoglerne. Det betyder, at Silas ser anderledes ud, men han er som de fleste andre børn. Silas og hans mor tog i maj måned i Københavns Zoologiske Have for at opleve de nye pandaer, der er Silas’ yndlingsdyr. Det skulle have været en hyggelig dag og et afbræk fra en hverdag med hospitalsbesøg og sygdom, men under turen i Københavns Zoo var der mange børn, der kom med grimme bemærkninger om Silas. Det blev til sidst så slemt, at Silas og hans mor blev nødt til at tage hjem.

For at give Silas en god oplevelse har CoolUnite inviteret Silas og hans mor til Aalborg, hvor Aalborg Zoo har givet begge gratis adgang til haven samt en guidet tur rundt med dyrepassere. Silas fik også mulighed for at fodre elefanterne og komme tættere på flere af dyrene.

En stor tak til Aalborg Zoo, og også en stor tak for besøget til Silas og hans mor.

En bamse der bød velkommen

For børnene på afsnit 303 b er det gængse ”barneliv”sat på standby. Udfoldelsesmulighederne og aktiviteter med kammeraterne er for en tid ikke deres egen beslutning. Derfor tog døgnafsnittet for børn og unge med kræft og blodsygdomme 20 børn med på koloni den 4.-6. juni.

2. juni 2019
Døgnafsnittet for børn og unge med kræft og blodsygdomme behandler børn med blod og kræftsygdomme. For de indlagte børn er udfoldelsesmuligheder og aktiviteter med kammeraterne for en tid mellem 1,5-2 år ikke deres egen beslutning, men defineres af læger for at sikre barnets helbred. Nogle børn har bivirkninger og senfølger efter behandlingen, som kan betyde mindre energi, svingende humør, manglende appetit og nedsat eller besværet mobilitet.

For at bidrage til oplevelser, som kompenserer for de afsavn børnene har, arrangerer afsnittet en årlig koloni ved Hvide Klit i Sæby. I en tid hvor børnene er meget hjemme med mor eller far, da de ikke kan komme i børnehave eller i skole, giver kolonien børnene en stor oplevelse, og børnene får meget ud af at møde andre i samme situation.

CoolUnite har til årets koloni doneret en bamse til hvert barn, som bød børnene velkommen til kolonien. Vi håber den var med til at skabe glæde, og fortsat kan skabe glæde efter kolonien for de indlagte børn.

Et påskeæg fra Ønskeland – Børnelejr for udsatte børn

Desværre er antallet af sårbare børn og unge stigende, og mange har brug for en positiv oplevelse og et fællesskab. 22 børn og unge får i påsken mulighed for fede oplevelser og fællesskab igennem Ønskelands Børnelejr.

18. april 2019
Det går den forkerte vej i Danmark med at hjælpe børn og unge til at få fodfæste i livet – endda stærkt. På to år blev antallet af børn og unge, der følte sig udsatte næsten tredoblet ifølge en undersøgelse fra Rådet for Socialt Udsatte. Samtidig vokser ensomhed og stressniveauet hos børnene.

Ønskeland er gået ind i kampen mod den negative udvikling, og har med Ønskelands Børnelejr skabt en påskelejr for 22 udsatte børn imellem 8-12 år, der har brug for en aktiv, sjov og hyggelig lejr sammen med andre børn. Der er fokus på leg, bevægelse, sund kost og fællesskab.

CoolUnite er enormt taknemmelige over at Ønskelands initiativ, og har støttet det med 50.000 kroner. Vi håber, at lejren kan være med til at give børnene en sjov oplevelse og skabe gode venskaber.

Rigtig god påske!

CoolUnite og Sigrid Fonden bringer lidt farve ind i en grå hverdag hos indlagte børn

5000 malebøger er på vej ud til børn og deres søskende på landets sygehuse. Sigrid Fonden har fået lavet malebøger i lommeformat, som bliver skubbet ud til landets sygehuse.

4. marts 2019
Sigrid Fonden har til formål at gøre livet sjovere for indlagte børn og deres søskende. Hver dag er der desværre en masse børn rundt i landet, der bruger mange timer på sygehusene. Det er hårdt for de syge børn, deres søskende og deres forældre.

En god aktivitet, om man er på sygehuset eller derhjemme, er at tegne og farvelægge. Nu er Sigrid Fonden klar med en ny malebog i lommeformat. Den lille størrelse gør den væsentligt nemmere at have med, sidde med I sygesengen, eller have i sygeplejerskens lomme.

CoolUnite har doneret beløbet for at få malebøgerne trykt. Vi håber, at malebogen kan skabe glæde og give flere børn et sjovere ophold på sygehuset.

Et frirum for børn på Aarhus Universitetshospital

Café Nexus er et frirum for unge patienter mellem 12-22 år på AUH. Cafeen drives af frivillige, der brænder for at hjælpe de børn og unge, der er indlagt på hospitalet og de børn, der venter længe på deres pårørende.

1. marts 2019
Café Nexus er et frirum for unge patienter og pårørende mellem 12 og 22 år, der er tilknyttet Aarhus Universitetshospital. Det er en forældrefri, lægefri og sygeplejerskefri cafe, hvor der er fokus på ungdom fremfor sygdom. Her hygges der med brætspil, PlayStation, kagebagning eller hvad der er stemning for.Desværre havde Cafe Nexus ikke mange spil til deres PlayStation til at underholde eller til at skabe adspredelse for de børn, der er indlagt på Aarhus Universitetshospital og de børn, der venter længe på deres pårørende.

Derfor tog Kathrine fra CoolUnite ud til cafeen og overraskede med en gave: en donation til cafeen bestående af en masse PlayStationspil, der forhåbentlig kan give afsnittets børn lidt glæde i en svær tid.

På billedet ses to af cafeens frivillige. Læs mere om Café Nexus her.

Ny direktør for CoolUnite vil hjælpe endnu flere børn i nød

Den 1. november startede Kathrine som Chief of Charity hos CoolUnite. Hun har på ganske få måneder allerede sat vind i sejlene.

12. februar 2019
”Jeg har fornøjelsen af at overtage stafetten i CoolUnite, hvor jeg er enormt beæret over at kunne viderebygge på det gode arbejde, der allerede har hjulpet flere børn og unge.”

Gennem flere år har Kathrine været med til at skabe netværk for danske virksomheder i udlandet primært ved at arrangere fremstød og seminarer. Med denne baggrund er det helt oplagt for Kathrine at fokusere sit arbejde på at skabe nogle cool arrangementer og samarbejde med både private, erhverv og andre velgørende organisationer, hvorigennem CoolUnite kan samle penge sammen til udsatte børn og unge. CoolUnite er en helt unik fond med solide værdier og et godt formål, og det bliver Kathrines fornemmeste opgave at være med til at sikre, at CoolUnite kan hjælpe udsatte børn og unge.

Kathrine er 31 år, og når hun ikke kæmper for børn i nød, bruger hun tid derhjemme sammen med hendes mand, Asbjørn, og deres to døtre, Ida og Astrid på 6 og 3 år. Familien flyttede fra Roskilde sidste år og bor nu i Skørping.

“Jeg glæder mig til at være med til at styrke indsatsen, og jeg glæder mig meget til at komme i gang.”

Foto af Louise Dybbro

Hvis I har spørgsmål vedrørende CoolUnites arbejde, er I velkomne til at kontakte Kathrine

CoolUnite støtter Ønskelands Pausehus med 300.000 kroner

Danmark har indtil videre kun ét børnehospice. Det ligger på Sjælland. Alvorligt syge børn i andre dele af landet har derfor langt til dette tilbud. Det ønsker Ønskelands Pausehus at ændre med et pilotprojekt i ugerne 11-14.

31. januar 2019
Som familie til et barn med alvorlig sygdom er hverdagen hård. Overskuddet forsvinder hurtigt og familierne mangler tid og rum til at være sammen. Det tærer på kræfterne, bekymringerne tager over og midt i alle dagligdagens gøremål glemmer man at prioritere familielivet.
Ønskeland har besluttet at stille sine faciliteter til rådighed for børn i alderen 0-18 år med alvorlig sygdom i op til tre måneder om året. I første omgang vil der blive åbnet op for et pilotprojekt på fire uger allerede i foråret 2019, og CoolUnite sponsorerer dette pilotprojekt med DKK 300.000.
Opholdet skal være gratis for børnene og deres familier, og Ønskelands Pausehus vil i perioden kunne give 10-20 familier et afbræk fra den svære hverdag, hvor alvorlig sygdom bliver glemt og hvor samvær og heling er i fokus.
Erfaringer fra Lukashuset i København viser, at der er behov for rammer, hvor der er plads til hele familien, og hvor livskvalitet for hele familien er i fokus. Hos CoolUnite glæder vi os meget til at støtte projektet og er taknemmelige for Ønskelands indsats for disse børn, deres søskende, familier og venner.

Hjælp dine medmennesker med GODEED og støt CoolUnite

GODEED er en app, der inspirerer dig til at gøre gode gerninger over for andre.

Vi skal huske hinanden. Det er motivationen bag GODEED, der gør det let og motiverende at hjælpe mennesker og selv modtage hjælp på samme vilkår. Appen tillader brugerne at tilbyde deres ekspertise eller hjælp indenfor et vilkårligt område. Det handler om at hjælpe og glæde andre mennesker med en lille håndsrækning, når du har tid.

Flemming Bøgh, der har udviklet GODEED, kontaktede CoolUnite, da han havde fundet på en god og nem idé til at indsamle penge til børnefonden. 

Du kan nu donere et beløb til CoolUnite igennem appen og få et overblik over de arrangementer, hvor CoolUnite mangler frivillige hænder. Download appen og bliv frivillig til CoolUnites charity events eller hjælp en person, der har brug for det.

Vil du støtte CoolUnite gennem din virksomhed eller tiltag, eller har du en god idé til, hvordan vi kan indsamle penge, så vi kan hjælpe endnu flere børn? Kontakt Kathrine (CoolUnites Chief of Charity) her.

Læs mere om GODEED her

Download GODEED her

Aalborg Håndbold, Cajuna og CoolUnite spiller på samme hold

Cajuna er blevet hovedsponsor for ungdomsklubberne i Aalborg Håndbold. Spillertrøjerne har fået et hjerte på fronten

Mark Nielsen, der er medstifter og administrerende direktør hos Coolshop, kan nu også skrive hovedsponsor på CV’et. Gennem sit selskab, Cajuna, støtter Mark nu de unge drenge på de aalborgensiske håndboldbaner. Det er dog ikke Coolshops logo, der er i spotlightet denne gang.

For at få så meget fokus på CoolUnite som muligt, har Mark valgt, at det skal være CoolUnites logo, der skal pryde ungdomspillernes trøjer, når de går på banen. Et tiltag, der forhåbentlig er med til at udbrede kendskabet til CoolUnite og dets gode gerninger. Cajuna har også doneret et beløb til CoolUnite.

Aalborg Håndbold stræber efter at bevare sine gode resultater og bevare det håndboldbrand, der samler herrehåndbolden i Aalborg og Nordjylland. Talentudviklingen prioriteres højt, og det giver resultater. U18 drengene har vundet det danske mesterskab to gange.

Vi er hos CoolUnite dybt taknemmelige for, at Cajuna har givet os mulighed for at være med på banen, og vi glæder os til at følge de aalborgensiske håndboldspillere i landets idrætshaller.

En glædens tid for udsatte familier

Juleaften blev for nogle af Danmarks fattigste familier gjort lidt lettere med et stort juleaftensarrangement, hvor familierne blev inviteret til julemiddag, pakkespil og selvfølgelig julegaver.

7. januar 2019
Sonja Christensen havde inviteret fattige og udsatte familier til jul i Brønshøj d. 24. december. Sonja, der stod bag initiativet, har længe arbejdet på at gøre denne aften så magisk som muligt for de 110 deltagende. Ambitionerne var fra starten høje – familierne skulle virkelig mærke, at det var jul, og det var en jul, der skulle lette deres hverdag. Hjælpen var tiltrængt – nogle af deltagerne ankom uden en varm vinterjakke.
Klokken 15.00 ankom gæsterne til gløgg, æbleskiver og saftevand. Herefter var der dans og sjov, og ‘julemandens fabrik’ slog dørerne op, hvor deltagerne frit kunne vælge legetøj, tøj, tasker, jakker, sko og mere, der var blevet samlet ind til formålet. Ingen gik hjem uden en varm jakke.
I den store sal blev der spillet musik af Amin Jensen og hans datter Mira, og der blev naturligvis serveret julemad efterfulgt af pakkespil. Endelig kom julemanden og delte gaver ud. Hertil havde CoolUnite den store glæde at donere et gavekort på 500 kr. til Coolshop til alle børnene.

Sonja fortæller, at aftenen var meget vellykket, og at både gæster og frivillige beskriver aftenen som den bedste jul nogensinde.

CoolUnite donerer legetøj til de kritiske timer 

Neuro, Orto og Traume Intensivt Afsnit (NOTIA) på Aalborg Universitetshospital behandler patienter, der lider af sygdomme i hoved og/eller krop efter ulykker. Afdelingen er hver dag i kontakt med børn, der både er patienter og pårørende.

NOTIA behandler kritisk syge børn og voksne med hovedtraumer efter bilulykker og andre ulykker. Afdelingens personale er hver dag i kontakt med børn i alle aldre, enten som patienter eller som pårørende. 

Det kan være svært at være pårørende på NOTIA: Under indlæggelsen kan patientens tilstand svinge, og det kan være en svær balancegang, især hvis den pårørende er et barn. Børn er meget velkomne i afdelingen, og personalet har positiv erfaring med at inddrage børn i indlæggelsesforløbet. Desværre har afsnittet ikke meget underholdning eller adspredelse at tilbyde de børn, der venter længe på deres pårørende.

Derfor tog Kathrine og Lea fra CoolUnite i dag ud til afsnittet og overraskede med en julegave. En donation til afdelingen bestående af en masse legetøj, spil og maleredskaber, der forhåbentlig kan give børnene lidt glæde i en svær tid.

CoolUnite modtager støtte fra Drop N Shop

Drop N Shop er en online virksomhed, der tilbyder at købe din brugte mobil. Virksomheden sælger din brugte mobil videre på det internationale marked, således at grejet bliver genbrugt. Hvis ikke mobilen kan sælges, som den er, skilles den ad, så udvalgte dele kan genbruges.

Torben Krogh, der ejer Dropnshop.dk, kontaktede CoolUnite, da han havde fået en god idé til, hvordan han kunne indsamle penge, der skal gå til at hjælpe børn i nød. Drop N Shop tilbyder deres kunder at donere penge til et godt formål ved check-out.

Og du kan gøre det samme. Vil du have en donationsknap på dit website ved check-out, er du mere end velkommen til at kontakte vores Chief of Charity, Kathrine igennem vores kontaktformular.

Har du en god ide til, hvordan vi kan samarbejde om at indsamle penge? Så send Kathrine en mail igennem vores kontaktformular. Sammen kan vi finde en måde at samarbejde på, så vi kan hjælpe endnu flere børn i nød.

Besøg Drop N Shop her og læg en donation til CoolUnite: www.dropnshop.dk

CoolUnite støtter Lukashuset igen – Danmarks eneste hospice til børn og unge

Børn og unge med en livstruende sygdom har ret til samme lindrende og aflastende tilbud som voksne med livtruende en sygdom. Derfor støtter CoolUnite Lukashuset med DKK 100.000

I Lukashuset kan børn og unge med livstruende sygdom blive indlagt sammen med deres familier. En stor del af de indlagte børn har lange sygdomsforløb og mange indlæggelser på børneafdelinger bag sig. I Lukashuset tages der hånd om fysiske symptomer som smerte, kramper, åndedrætsproblemer, men også familiens samlede situation. Når et barn får en livstruende sygdom, er det hele familien, der bliver ramt. Derfor er der tale om en helhedsindsats, der har til formål at lindre det syge barn såvel som forældre og søskende og at øge livskvaliteten for hele familien.
Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til, at familien kan bo og leve sammen samtidig med, at der er det nødvendige og sundhedsfaglige personale og udstyr.

Sankt Lukas Stiftelsen har for egen regning og risiko åbnet Danmarks første hospice for børn og unge. Heldigvis har mange heriblandt CoolUnite støttet de første års drift, så drømmen kunne realiseres. Fra 2019 får Lukashuset offentlig finansiering. I mellemtiden er vi hos CoolUnite enormt stolte af at være i stand til at kunne række hånden ud, hvor det behøves allermest

Støt Lukashuset på MobilePay: 82 296
Læs mere: http://sanktlukas.dk/bornehospice/

CoolUnite donerer 50.000,- til BørneTelefonen

En anonym linje til børn og unge, der er blevet udsat for grusomme svigt eller blot mangler en beroligende stemme i den anden ende af røret.

BørneTelefonen havde i 2017 202.500 henvendelser fra børn og unge, der havde brug for at tale med en voksen. Grundet manglende ressourcer var det desværre kun muligt at besvare 83.111 af disse. Hvilke spørgsmål og råb om hjælp stod tilbage?
BørneTelefonens målsætning er, at alle opkald bliver besvaret. Derfor har CoolUnite valgt at række hånden ud. Der er brug for nye initiativer, flere rådgivere og de nyeste, tekniske løsninger for at indfri denne målsætning, og det er netop, hvad donationen fra CoolUnite går til — så vi sammen sørger for, at alle skrøbelige børn og opkald bliver taget hånd om

Børn og unge ringer ind med problemer såsom kærestesorger, vold, mobning, seksuelle krænkelser og andre ting, som de ikke tør fortælle andre. BørneTelefonen er altså et enormt vigtigt intiativ og en støttefod, når det behøves. Vi hos CoolUnite håber og tror på, at donationen vil hjælpe endnu flere i en hård tid.

Læs mere om BørneTelefonen her
Bliv frivillig her

CoolUnite donerer 50.000,- til Ønskeland

Ønskeland er en non-profit organisation, der arrangerer forløb og ophold for sårbare børn og unge. Nu er der penge til endnu en lejr.

Hvert år danner Ønskeland trygge rammer for sårbare børn med rod i deres grundlæggende værdier: Sund kost, bevægelse, mental styrketræning og oplevelser i naturen. Ønskelejren er placeret i de naturskønne områder i Brovst, der bliver afholdt 3 gange årligt, og hvor de frivillige ildsjæle og tovholdere skaber leg, bevægelse og fællesskab for børnene.

Gennem leg og læring inspireres alle til at finde modet til fysisk aktivitet. Dette kan gøres i Ønskelands svømmehal, træningscenter, hockeybane, multibane, beachvolleybane og den fantastiske omkringliggende natur, der omfavner faciliteterne. Her bliver alle børn inddraget, og der er plads til den enkelte i fællesskabet.

Ønskelejren agerer som et frirum for børnene, hvor de bliver mødt af omsorg, kærlighed og nye venskaber. Med donationen fra CoolUnite har Ønskeland nu mulighed for at gennemføre endnu en lejr og dermed give 40 børn gode oplevelser med i bagagen.

Vi er enormt beæret over at kunne være medspiller til dette fantastiske arrangement, og der skal lyde et kæmpe tak til alle frivillige på Ønskeland. Læs mere om Ønskeland her — oenskeland.dk

CoolUnite giver håndsræk- ning til børnegruppe i Aalborg

Udsatte børn i Aalborg mødes et par gange om måneden i trygge og uformelle rammer. En donation fra CoolUnite er med til at løfte dette.

At være pårørende til en syg far eller mor er altid en svær oplevelse for et barn. Hverdagen bliver vendt op og ned, og mange børn oplever usikkerhed, frygt og ansvarspålæggelse. Studier viser, at et sygdomsforløb hos en forælder kan få de pårørende børn til at præstere på et lavere fagligt niveau, få højere skolefravær og fremkalde stress og bekymringer, der i værste fald kan give børnene kroniske ar på psyken.

En anden problematik i denne hårde tid er, at forældrene ofte har svært ved at tale om sygdom og børnenes frygt grundet mangel på overskud eller for at skåne barnet. Desværre har det ofte den modsatte effekt. 

Det gør Gitte og Lene fra Familiegruppe Nord heldigvis noget ved, og CoolUnite hjælper naturligvis til.

Børnegruppen mødes altid lige efter skole, hvor de bliver mødt af omsorg og forståelse. Mens der indtages sunde snacks, tager de ‘runden’, hvor der bliver snakket om, hvad der er sket siden sidst. Her bliver ‘følelsesterningen’ blandt andet kastet og lander på en følelse, der så skal beskrives af barnet, og hvornår de sidst har oplevet den. Der bliver også tegnet diagrammer, hvor positive ting ved den syge forælder bliver illustreret, og børnene snakker og tegner om deres store drømme og ønsker.

Alt i alt er det et fantastisk frirum for børnene, der uden tvivl oplever, at de ikke er alene i den svære tid.

Der skal lyde et stort tak til Lene og Gitte for deres arbejde. Af hjertet – tak.

CoolUnite donerer 15.000 kr. til børn med særlige behov

Donationen går til en netværksgruppe fra Aalborg-området, der flere gange om året arrangerer ture for børn med særlige behov 

Ønskeland, der er et trygt og meditativt resort, dannede rammerne, da 70 forventningsfulde børn og deres familier fik et lille afbræk i hverdagen. Her blev der gået ture i det naturskønne område, hvor netværksgruppen havde arrangeret team-building med bl.a. klatreudfordringer i træerne — med hjælp fra instruktør, selvfølgelig. Dagen stod også på afslapning i Ønskelands faciliteter med pool, spa og sanserum.

Hele dagen var det børnene, der var i fokus, og der var blevet opstillet sjove lege, bordtennis, airhockey og meget andet, der udfordrede børnene kreativt, mens de havde det sjovt, men denne dag var også en mulighed for de voksne, der mødtes i rolige omgivelser og skabte nye relationer med andre, der står i samme situation.

Denne dag er 100% sponsoreret af fonde for at gøre det omkostningsfrit for familier med børn, der har brug for lidt ekstra opmærksomhed. Det vil CoolUnite naturligvis hjælpe med.

CoolUnite giver et frisk pust til udsatte familier

En solskinshistorie i efteråret. Familiecenter Viborg modtager en donation på 15.000 kroner, der ubeskåret går til at give udsatte familier et pusterum i naturen.

I Viborg kommune finder du et varmt og trygt hus for familier, der af den ene eller anden grund har modstand i livet. Familiecenter Viborg er et solidt fundament, hvor mennesker bliver mødt med respekt, forståelse og accept.

Med donationen fra CoolUnite bliver der nu etableret et naturprojekt med start i efteråret, 2018, hvor der vil der blive skabt trygge rammer for både voksne og børn. Ambitionen er at give positive oplevelser i form af sjove aktiviteter såsom stafetløb, skydning, orienteringsløb, mindfulness og andre aktiviteter, der vil styrke sammenholdet og give opløftende øjeblikke i det naturskønne område, der omringer Søndermølle, egnens ældste kornmølle. Under hele forløbet vil familierne få selskab af kompetente familiebehandlere og mindfulness-instruktører, der sammen vil løfte dagen til noget helt specielt.

Vi hos CoolUnite ønsker, at efteråret skal omfavnes af alle. Derfor har vi valgt at støtte op om dette naturprojekt, der forhåbentlig vil give et lille afbræk i tung hverdag.

CoolUnite donerer 200.000 kr. til Børnehus Nord

CoolUnite har øremærket 200.000 kroner, der ubeskåret går til en professionel og skånsom indsats overfor børn i sager om overgreb. 

Overgreb mod børn har flere facetter. Det kan være fysisk, psykisk eller seksuelt, og det må aldrig finde sted. Aldrig. Børn skal beskyttes, og der skal så tidligt som muligt reageres på mistanke eller viden om, hvis et barn er udsat for vold eller seksuelle overgreb. Netop derfor har CoolUnite meldt sig ind i kampen i samarbejde med Børnehus Nord.

Hvis der hersker mistanke eller viden om, at et barn har været udsat for overgreb og politiet eller sundhedsvæsenet bliver involveret, skal en kommune altid benytte et børnehus som led i undersøgelsen. I Nordjylland er det Børnehus Nord; et nådesløst team, der slår ned på forbrydelserne i samarbejde med myndighederne, men også et børnevenligt sted, hvor børnene bliver hjulpet videre på den mest skånsomme og mest kvalificeret måde muligt.

Donationen fra CoolUnite vil bl.a. gå til at efteruddanne psykologer og socialrådgivere hos Børnehus Nord. Ledelsen har ydermere længe haft et brændende ønske om at uddanne hele personalet i krisestøtte og -håndtering. Særligt en uddannelse i kropslig tilgang til traumebehandling, der anbefales af WHO til behandling af PTSD. Denne uddannelse rummer en overbygning, der retter sig særligt mod børn.

Alt dette kan nu lade sig gøre gennem donationen fra CoolUnite, og vi er enormt stolte af at være med i kampen mod sager, der ret beset er lidt vigtigere end mange andre.

Læs mere om Børnehus Nord — boernehus-nord.dk

Mester K kom med gaver og show til ferielejr for udsatte familier

Røde Kors og ISS holdte ferielejr i Hillerød for 116 forældre, børn og frivillige deltagere. Feriegæsterne bestod af familier, der af forskellige årsager er i en sårbar situration. Det kan skyldes dårlig økonomi, fysiske eller psykiske sundhedsproblemer, manglende socialt netværk eller andet.

”Alle børn har brug for ferieoplevelser. Her får de et pusterum fra hverdagen og oplever samtidig et fællesskab, som rækker langt ud over ferielejren.”, siger Lene Krogh, Vicegeneralsekretær i Røde Kors.

CoolUnite bidrog til underholdningen, hvilket Mester K stod for. Han underholdte med show og efterfølgende ballondyr til alle børn. Efter showet blev Mester K på lejeren i flere timer, for at snakke med børnene. Hvilket for børnene var med til at skabe et pusterum fra hverdagen. Jørgen Engbjerg fortæller: “Mester K udgjorde en stor forskel for de børn og familier, som ikke har mulighed for glæde deres børn med ferie, legetøj og fantastisk underholdning.”

Du kan læse mere om ferielejeren her: ISS

Projekt Stærk

WeCareDKs Projekt livskvalitet – for socialt udsatte unge. 

WeCareDk har arbejdet på et forløb, for socialt udsatte unge der vil omhandle fysisk aktivitet, viden om kost, og herigennem skabe bedre livskvalitet for disse unge mennesker. Fokusset vil ligge på sammenhold, sjove oplevelser gennem fysisk aktivitet og læring omkring hvad kost kan gøre for deres liv, ikke kun nu – men også på sigt.

WeCareDk har lavet dette forløb i samarbejde med kompetente pædagogiske fagfolk, som har mange års erfaring med målgruppen socialt udsatte, for at skabe de mest essentielle forudsætninger for at ”fange” de unges interesse. Derefter har WeCareDk allieret sig med Torben Keller, tidligere prof. bokser og personlig træner fra institut of amsterdam, for at lave et fysisk forløb der både er sjovt, udviklende, men hvor også alle kan være med. Projektet handler om, at give socialt udsatte unge de bedste forudsætninger for, at præge deres liv i en positiv retning. Projektet omhandler ganske rigtigt fysisk aktiviteter og kost – men derudover også en række andre socialpædagogiske elementer der er vigtige for deres livskvalitet.

Forløbet vil strække sig over 8 uger / 2 måneder. Herunder vil der være 2 ugentlige træninger med de unge. Èn træning indenfor i de nye træningslokaler hos CrossFit North 579 i aalborg, og én træning der vil forgå udendørs på forskellige lokationer i Aalborg. Forløbet er doneret af CoolUnite – derfor er deltagelsen for de 16 unge mennesker GRATIS.

WeCare har erfaret gennem flere års arbejde med målgruppen, at succesoplevelser og selve dét at få brugt sin krop og få et fællesskab om en form for aktivitet, kan skabe en enorm positiv forandring i de unges liv – endda redde liv. De danner rammerne for, at kunne skabe et forløb hvor de unge kan blive anerkendt og få succesoplevelser for dét de laver, og den hjælpsomhed de giver hinanden.

Kontakt WeCare på lasse@wecaredk.dk eller tlf 81618801 for mere info. Eller læs mere om WeCare på deres hjemmeside:
www.wecaredk.dk

 

 

Daniel stopper hos CoolUnite

CoolUnite meddeler at Daniel har valgt at søge nye udfordringer, dog vil han stadig være repræsenteret i børnefonden som ambassadør. Daniel udtaler følgende: 

”Efter megen overvejelse har jeg valgt at opsige min stilling som Chief of Charity for CoolUnite Fonden. Jeg er beæret over, at have fået mulighed for at være med til starte fonden op, og være med i den spændende og lærerige proces, der forekommer ved stiftelsen af en fond. Der er meget, som jeg kan tage med mig videre, og jeg har fået mulighed for at arbejde med mange dygtige mennesker.

Formålet og intentionen med opbygningen af CoolUnite Fonden og dens arbejde, hvor der fondes midler til sager med udsatte børn og unge er stadig noget, der ligger mit hjerte nært. Derfor vil jeg tiltræde som ambassadør for CoolUnite Fonden, og gøre mit for, at der kommer fokus på de børn og unge, der har behov for støtte.

Min opsigelse kommer i forbindelse med, at jeg har besluttet at flytte tilbage til København.  Af den grund ville det ikke være muligt for mig, at udfylde og varetage min post i CoolUnite Fonden på en retmæssig og fyldestgørende måde, hvilket jeg personlig ikke ville kunne stå inde for. Derfor finder jeg det naturligt, at stafetten gives videre.

Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til min barndomsby efter 10 år i Aalborg og 3 år i udlandet som håndboldspiller, hvor jeg har været væk fra min familie. På nuværende tidspunkt er det ikke fastlagt, hvad jeg skal arbejde med i København eller hvilken vej min karriere skal gå, men jeg ved, at det er det rigtige for mig at flytte tilbage. Jeg ser frem til at finde ud af, hvilke muligheder der byder sig fremover, og jeg glæder mig til nye professionelle udfordringer.”

Vi hos CoolUnite ønsker Daniel held og lykke fremover og er glade for at han stadig vil være en del af fonden.

Daniel og CoolUnite spreder påskeglæde

I en hård hverdag gør selv de helt små ting en enorm forskel. Lige før påske besøgte Daniel børnekræftafdelingen på Aalborg Sygehus. Her mødte han blandt andet Oscar, Vilma, Marius og Christian, og Daniel havde taget gaver med. I samarbejde med LEGO kunne CoolUnite donerer 40  påskeæg-figurer, der var med til at bringe et kæmpe smil på læberne hos de små patienter.

Daniel og CoolUnite bruger en masse krudt på at sikre, at børnene ved, de ikke er alene. Selv med små forskelle som disse, der forhåbentligt bringer lidt forår ind i tilværelsen.

Daniel overrasker en helt speciel pige

I slutningen af januar afholde, stifterne af CoolUnite, Coolshop en omfattende konkurrence på Facebook, hvor to heldige veninder kunne vinde en fortryllende spa-ophold på Hotel Vejlefjord. I denne konkurrence deltog Amalie, en fantastisk 18-årig pige, der til daglig kæmper en brav og uretfærdig kamp på børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus.

Vinderen til denne konkurrence blev trukket af Coolshop, men da Daniel Svensson, vores Chief of Charity, læste med, da Amalie indsendte sin omsorgsfulde deltagelse, blev vi simpelthen så rørte og lynhurtigt enige om, at præmien skulle matches, og vi valgte derfor at donere et spa-ophold til Amalie og hendes bonusmor Annemette. 

CoolUnite tog herefter ud og besøgte børnekræftafdelingen på Skejby Sygehus i Aarhus, hvor vi mødte et af de sejeste mennesker i verden, Amalie. Hun er ét af de mest smilende mennesker, vi længe har mødt. Fuld af glød og nærvær tog hun i mod os, og vi havde en lang og hyggelig snak. 

Amalie er en person, der — selv i hårde tider — sjældent tænker på sig selv. Hun er en enorm støtte for andre patienter på afdelingen og et forbillede for mange af de yngre. Denne uselviskhed skinnede også igennem, da Amalie smed sit lod i Coolshops konkurrence og valgte at deltage for at give sin bonusmor et kærkomment afbræk fra dagligdagen. 

Tak for din historie og dit store smil, Amalie. Vi ønsker dig og din familie det bedste.

CoolUnite donerer legetøj til udsatte børn

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Ballonen er 2 børnegrupper i aldrene 8-11 år og 12-14 år. Børnene er vokset op med en eller begge forældre med et alkoholproblem, og vi hjælper dem med at bryde tabu og tale om det. Desuden at spejle sig i andre børn med de samme problemer, at finde ud af, at de ikke er alene. Vi laver forskellige ting, taler, græder, griner, leger en del og bruger forskellige redskaber for at komme videre i børnenes liv. Grupperne er forankret i sundhedstjenesten, Frederikshavn Kommune” – Jette Gram, Sundhedsplejeske, Frederikshavn Kommune.

CoolUnite donerer 300.000 kr. til Danmarks første hospice til børn og unge

Børn og unge med en livstruende sygdom har ret til samme lindrende og aflastende tilbud som voksne med livtruende en sygdom. Derfor har Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup i 2015 åbnet Lukashuset.

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Lukashuset er Danmarks første og eneste hospicetilbud til børn og unge. I Lukashuset kan børn og unge med livstruende sygdom blive indlagt sammen med deres familier.

En stor del af de indlagte børn har lange sygdomsforløb og mange indlæggelser på børneafdelinger bag sig. I Lukashuset tages hånd om fysiske symptomer, som smerte, kramper, åndedrætsproblemer, men også om familiens samlede situation. Når et barn får en livstruende sygdom, er det hele familien, der bliver ramt. Derfor er der tale om en helhedsindsats, som har til formål at lindre det syge barn såvel som forældre og søskende og at øge livskvaliteten for hele familien. Lukashuset tilbyder en ramme, hvor der er plads til at familien kan bo og leve sammen, samtidig med at der er det nødvendige sundhedsfaglige personale og udstyr.

Personalegruppen er tværfaglig sammensat af overlæger med speciale i hhv. børnesygdomme og lindring, sygeplejersker, fysioterapeut, præst, psykolog, pædagog og socialrådgiver. Hertil kommer en musiker, klovn og alle de frivillige.

Sankt Lukas Stiftelsen er en over 100 år gammel diakonissestiftelse, der altid har haft det som mål at hjælpe mennesker i udsatte situationer. I midten af sidste århundrede var der over 300 diakonisser, som boede på Stiftelsen og arbejdede på eksempelvis Stiftelsens hospital, sygeplejeskole eller børnehave. I dag er antallet af diakonisser dog meget begrænset- Tiderne har ændret sig, og det er ikke længere en vej ret mange vælger. Men Sankt Lukas Stiftelsen lever videre og drives på samme værdiggrundlag – at hjælpe mennesker i udsatte situationer. I 1992 åbnede Sankt Lukas Stiftelsen Danmarks første hospice for voksne, i 1997 et udgående team til døende i eget hjem og i 2015 Danmarks første hospicetilbud til børn og unge. Lukashuset har endnu ingen offentlige finansiering og drives for fondsmider, gaver, donationer og Stiftelsens egne midler. Vi er derfor taknemmelige for hver en krone, vi modtager, som går direkte til den lindrende indsats til de indlagte familier.

Støt Lukashuset på MobilePay: 24 98 66 66

Læs mere: http://sanktlukas.dk/bornehospice/

CoolUnite donerer 180.000 kr. til Skyggebørn

CoolUnite har øremærket 180.000 kroner, der ubeskåret går til en særlig indsats for børn i sorg.

Under stiftelsen har Coolshop lavet denne donation i CoolUnite’s navn.

Der er – desværre – mange børn og unge, der bliver ramt af den ene eller den anden form for sorg. Dødsfald, skilsmisser eller sygdom -sorgen kan have rod i mange omstændigheder, og ofte sker det, at der opstår en berøringsangst med døden og sorgen. Mange forældre og voksne bliver ramt af afmagt, og mange børn og unge lever ensomt i forældrenes blinde vinkel som resultat af dette, når sorgen skal bearbejdes.

Skyggebørn er en håndsrækning til denne problemstilling.
Den anerkendte psykolog, Jes Dige, der tidligere har arbejdet med sorggrupper for børn i Kræftens Bekæmpelse, er manden bag Skyggebørn. Det var Jes Dige, der stod bag oprettelsen og driften af de allerførste samtalegrupper i Danmark, og her – 25 år senere – er konklusionen klar: Samtalegrupperne virker. Derfor etablerede Jes Dige Skyggebørn, et gratis tilbud til børn i sorg.

CoolUnites donation er ukompliceret og fri for bureaukrati og administrationsomkostninger. Donationen bygger på en respektfuld og anerkendende omsorg for sårbare børn, og at man får taget hånd om børnene, inden problemerne vokser sig for store.

Donationen vil blandt andet gå til samtalegrupper – et fantastisk værktøj der tilbyder en unik mulighed for børn og unge, for at få sat ord på deres sorg og blive rummet og forstået af fællesskabet. Skyggebørn priser sig lykkelige ved, at børnene har det godt og hyggeligt sammen. Derfor starter sorggruppen altid ud med fællesspisning og arrangerer løbende aktiviteter, som weekendture og bowlingaftener. Donationen fra CoolUnite vil også gå til at løfte disse aktiviteter. Skyggebørn og CoolUnite er af samme overbevisning om, at hjælp skal være gratis. Skyggebørns tilbud til børn og unge i sorg er gratis, og derfor er de dybt afhængige af private donationer.

De kan støttes på MobilePay: 53 63 73 36

Læs mere om Skyggebørn her: https://skyggeboern.dk