Ønskeland 

Ønskeland er for børn i alderen 0-18 år med alvorlig sygdom, hvor børnene og deres familier får tilbudt en mulighed for rekreation. En tid hvor sygdommen og hverdagen får lov at træde i baggrunden og familien og nærværet igen kan være i fokus.

Alvorligt og kronisk syge børn og deres familier lever ikke et liv som andre familier. Det kan være svært at få en hverdag til at fungere med indlæggelser, smerter og angst, der også bevirker, at de sygdomsramte børn ikke kan komme i skole eller se deres venner. Familiens hverdag bliver presset, og ofte må en forælder blive hjemme med det syge barn i perioder.

Ønskeland er et sted hvor sygdomsramte børn og deres familier får en pause. Ønskeland danner en ramme for rekreation, samvær, nærvær, og hvor sygdommen kan træde i baggrunden til fordel for gode stunder sammen.

Ønskeland giver familierne mulighed for at være sammen uden at skulle bekymre sig om madlavning, rengøring osv. Der er plads og rum til familierne, der kan bo i en eller flere 2-personers lejlighed ved siden af hinanden. Der er endvidere mulighed for at invitere familie eller skolevenner på besøg, hvilket kan være med til at øge livskvaliteten for familierne.

Ønskeland kan rumme 5-7 familier ad gangen i et forløb på 5-14 dage. For at blive taget i betragtning til projektet henvises familierne igennem patientforeninger som Ønskeland samarbejder med.

Læs mere om Ønskeland her.

Vi fik et frirum fra hverdagen med sygdom og behandlinger – eller et afbrudt pauserum, for behandlinger og medicin fulgte med på opholdet. Men fristedet i at Noah 7 år kunne gå til og fra leg med tilsvarende børn, alt efter hvad energien var til, var guld værd.

– Mor til Noah

En fantastisk pause fra hverdagen, tid til familien og nye venskaber med folk som forstår de udfordringer vi står i. For storebror betød opholdet nye venskaber med andre søskende som forstår de udfordringer han møder som søskende til et alvorligt sygt barn.

– Forælder til barn på Ønskeland