Strandbakkehuset – Et børne- og ungehospice i Vestdanmark 

I 2018 besluttede daværende sundhedsminister, at der skulle etableres endnu et børnehospice, men fra Statens side blev der ikke afsat nær nok midler.

Hvert år dør næsten 300 børn af deres sygdom, og det er en tragedie hver eneste gang, det sker. Der er heldigvis mange børn i dag, som overlever livstruende sygdom, men tiden mens barnet er sygt kan strække sig over år og efterlade dybe ar på sjælen hos hele familien.

Børns sygdomsforløb er ofte præget af stor kompleksitet, hvilket betyder, at forløbet ofte bliver uoverskueligt og usammenhængende for familien, der står midt i en dyb krise. Det er vigtigt at vi giver en håndsrækning til de syge børn og deres familier og støtter der hvor vi kan støtte.

Strandbakkehuset, der er Danmarks andet børne- og ungehospice i Danmark ligger i Rønde, slog sine døre op i november 2020 for de første familier.

Strandbakkehuset tilbyder børn og unge et hospiceophold med lindring, aflastning og omsorg af høj specialiseret sundhedsfaglig kvalitet. Alle børn og unge, uanset hvor kort deres liv måtte være, skal have de bedste muligheder for at få så meget ud af deres liv, som det er muligt – udviklingsmæssigt og socialt. Fokus er også på at støtte de syge børn og unges søskende, som ofte bliver glemt og klemt, når en bror eller søster er alvorligt syg. De skal leve videre med sårbarheden og sorgen over at have mistet.

Vi er ekstremt stolte af at kunne støtte op om Strandbakkehuset, og vi donerede DKK 1 mio. til etableringen af Strandbakkehuset. Ud over at donere penge til etableringen af Strandbakkehuset, har vi et løbende samarbejde med Strandbakkehuset så vi på længere sigt kan hjælpe hvor muligt.

Læs mere om Strandbakkehuset her.